În contextul pandemiei, Stoianoglo a solicitat ca arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepționale
Full Article 1 minutes read

În contextul pandemiei, Stoianoglo a solicitat ca arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepționale

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a atenționat conducerea procuraturilor teritoriale, specializate și a subdiviziunilor Procuraturii Generale că aplicarea arestului preventiv trebuie să aibă loc doar în cazuri excepționale și dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei. Precizările au fost publicate pe 17 septembrie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsura a fost dispusă în contextul adresării Administrației Naționale a Penitenciarelor, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în mediul penitenciar.

„Astfel, având în vedere circumstanțele particulare ale cauzelor penale, aplicarea corectă a acestor reguli, este de natură să contribuie la evitarea supra aglomerării instituțiilor penitenciare”, se arată în declarația Procuraturii Generale.

Concomitent, în scopul evitării supunerii deținuților riscului de infectare, procurorul general a mai indicat excluderea din activitate a solicitărilor de escortare a persoanelor deținute pentru participarea la acțiunile procesuale, cu excepția cazurilor în care acest lucru este absolut necesar și continuarea practicilor de efectuare a acțiunilor nemijlocit la sediul instituției penitenciare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: