Miniștrii de externe ai Moldovei și Turciei au avut o întrevedere la New York. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Miniștrii de externe ai Moldovei și Turciei au avut o întrevedere la New York. Despre ce au discutat?

Ministrul moldovean de Externe Nicu Popescu și ministrul de Externe al Turciei Mevlüt Çavuşoğlu au discutat în cadrul unei întrevederi la New York despre intensificarea schimburilor economice și a cooperării sectoriale, dintre cele două state. Într-o postare pe facebook, Nicu Popescu a menționat că s-a discutat și despre accelerarea negocierilor pentru eliminarea tarifelor de roaming.

De asemenea, potrivit oficialului moldovean, în cel mai scurt timp urmează să fie finalizate procedurile de ratificare a Acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

„Discuțiile au vizat și aspecte referitoare la situația de securitate din regiune, interacțiunea în cadrul inițiativelor regionale și cooperarea în cadrul forumurilor internaționale”, a mai menționat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Amintim că, Nicu Popescu a avut o întrevedere, la New York și cu Augusto Santos Silva, ministrul de stat și al afacerilor externe al Republicii Portugheze. Cei doi oficiali au discutat despre susținerea plenară a autorităților de la Lisabona pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Amintim că, președintele Republicii Moldova Maia Sandu participă împreună cu vicepremierul Nicu Popescu la lucrările celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care se desfășoară la New York.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: