În curând vom zbura de la Aeroportul Mărculești? Două companii germane s-au arătat interesate de restaurare
Full Article 2 minutes read

În curând vom zbura de la Aeroportul Mărculești? Două companii germane s-au arătat interesate de restaurare

Aeroportul de la Mărculești ar putea fi modernizat și reabilitat. Anunțul a fost făcut de către șeful Agenției pentru Investiții din Moldova, Marin Ciobanu, într-un interviu acordat pentru Logos Press. Potrivit lui, doi cei mai mari transportatori aerieni germani Lufthansa cargo si Fraport s-au aratat interesați de proiectul de restaurare și modernizare a aeroportului.

Marin Ciobanu spune că după încheierea ostilităților din Ucraina va începe refacerea acestuia, iar Mărculeștiul este un loc ideal pentru a crea un hub logistic la scară regională pentru transportul și manipularea mărfurilor. În același loc, a remarcat Ciobanu, este posibilă organizarea producției industriale a multor bunuri pentru export, inclusiv a celor necesare refacerii Ucrainei.

„În ceea ce privește potențialii investitori, am purtat deja negocieri preliminare cu doi cei mai mari transportatori și operatori aerieni din Germania – Lufthansa cargo și Fraport, care și-au arătat un interes destul de substanțial pentru acest proiect. Prima dintre ele nu trebuie introdusă – aceasta este o companie pentru transportul aerian de pasageri și mărfuri, precum și furnizarea de servicii logistice de clasă mondială. Lufthansa a înregistrat vânzări de 16,8 miliarde de euro în 2021 și are peste 110.000 de angajați. Fraport AG este una dintre cele mai importante companii aeroportuare internaționale care operează în 31 de aeroporturi de pe patru continente”, a declarat șeful Agenției pentru Investiții din Moldova.

El a subliniat că transformarea Mărculeștiului într-un hub logistic bine echipat va costa circa 75 de milioane de euro.

Amintim că pe 8 august, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a informat că autoritățile vor prezenta, în scurt timp, mai multe hotărâri în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: