În Harkov ar putea fi construită prima școală subterană. Primarul: Va permite miilor de copii să continue procesul de educație
Full Article 1 minutes read

În Harkov ar putea fi construită prima școală subterană. Primarul: Va permite miilor de copii să continue procesul de educație

Autoritățile din orașul ucrainean Harkov intenționează să construiască prima școală subterană din Ucraina, unde copiii vor putea studia chiar și în timpul amenințărilor cu rachete. Informația a fost confirmată pe 1 octombrie de primarul de Harkov Igor Terehov. 

Intenționăm să construim prima școală subterană din Ucraina, care va corespunde celor mai moderne normative de protecție. Asemenea adăpost va permite miilor de copii din Harkov să continue în siguranță procesul de educație cu normă întreagă, chiar și în timpul amenințărilor cu rachete”, a scris Terehov pe canalul său de Telegram.

Acesta a menționat că autoritățile din Harkov vor continua să investească în educație și nu vor reduce cheltuielile în acest domeniu în 2023-2024, „în ciuda lipsei de fonduri bugetare”.

***

Precizăm că, în septembrie 2023, pe fondul bombardamentelor continue ale forțelor ruse, cinci stații de metrou din cinci gări din Harkov au fost transformate în săli de clasă pentru elevii din 19 școli, care studiază în două schimburi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: