În ianuarie, Energocom va cumpăra energie electrică din România la preț de 90 de euro/MWh
Full Article 2 minutes read

În ianuarie, Energocom va cumpăra energie electrică din România la preț de 90 de euro/MWh

Moldova va cumpăra, în luna ianuarie, energie electrică din România la preț de circa 90 EUR/MWh. Informația a fost făcută publică pe 28 decembrie de Energocom, care a anunțat că a semnat un nou contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023 cu SN Nuclearelectrica SA din România.

Contractul prevede achiziționare a 10 MWh bandă pe timp de noapte și 30 MWh bandă pe timp de zi. Energia electrică va fi procurată la un preț de 450 RON/MWh, echivalentul a circa 90 EUR/MWh.

Se prognozează că din necesarul total de consum pentru malul drept al Nistrului în luna ianuarie circa 60% va fi asigurat de MGRES, circa 30% va constitui energia electrică produsă de CET-uri şi din surse regenerabile. Iar 10% vor fi procurate de la furnizori din România, inclusiv pentru a acoperi deficitul de energie în orele de vârf.

Amintim că, în ajun, Energocom a prelungit și cu MGRES contractul de livrare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023. Cantitatea minimă ce urmează a fi procurată va constitui 251 de mii MWh, iar cea maximă – 263 de mii MWh, comparativ cu 204 mii MWh în decembrie 2022.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: