În ianuarie, Energocom va cumpăra energie electrică din România la preț de 90 de euro/MWh
Full Article 2 minutes read

În ianuarie, Energocom va cumpăra energie electrică din România la preț de 90 de euro/MWh

Moldova va cumpăra, în luna ianuarie, energie electrică din România la preț de circa 90 EUR/MWh. Informația a fost făcută publică pe 28 decembrie de Energocom, care a anunțat că a semnat un nou contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023 cu SN Nuclearelectrica SA din România.

Contractul prevede achiziționare a 10 MWh bandă pe timp de noapte și 30 MWh bandă pe timp de zi. Energia electrică va fi procurată la un preț de 450 RON/MWh, echivalentul a circa 90 EUR/MWh.

Se prognozează că din necesarul total de consum pentru malul drept al Nistrului în luna ianuarie circa 60% va fi asigurat de MGRES, circa 30% va constitui energia electrică produsă de CET-uri şi din surse regenerabile. Iar 10% vor fi procurate de la furnizori din România, inclusiv pentru a acoperi deficitul de energie în orele de vârf.

Amintim că, în ajun, Energocom a prelungit și cu MGRES contractul de livrare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023. Cantitatea minimă ce urmează a fi procurată va constitui 251 de mii MWh, iar cea maximă – 263 de mii MWh, comparativ cu 204 mii MWh în decembrie 2022.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: