În Kazahstan a fost introdus „nivelul critic” de amenințare teroristă
Full Article 2 minutes read

În Kazahstan a fost introdus „nivelul critic” de amenințare teroristă

În Kazahstan a fost introdus „nivelul critic” de amenințare teroristă. În acest caz, serviciile speciale pot inspecta persoane și lucruri, precum și vehicule, pot intra în locuințe și pot asculta discuțiile. De asemenea, în toată țara a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste, scrie www.rbc.ru.

Pe teritoriul Kazahstanului a fost introdus „nivelul roșu critic” de amenințare teroristă relatează Tengrinews. Despre acest lucru scrie și canalul Telegram al postului TV „Mir 24”.

Ulterior, informația a fost confirmată și de Comitetul de Securitate Națională pentru agenția Kazinform. „Un mod de operare antiteroristă a fost instituit în toate regiunile țării”, a adăugat comitetul.

Potrivit Tengrinews, în această situație, serviciile speciale au voie să efectueze percheziții în locuințe, vehiculele, precum și să restricționeze sau să interzică temporar circulația acestora.

În plus, forțele de securitate au voie „să intre liber în spații rezidențiale și în alte spații”. Aceștia pot avea acces la discuții sau la alte informații transmise prin canalele sistemelor de telecomunicații. Se presupune, de asemenea, mobilizarea deplină și pregătirea pentru luptă a tuturor serviciilor speciale.

Confruntările din Almatî s-au reluat în această noapte. Presa a relatat despre continuarea operațiunii antiteroriste din oraș.

Primul adjunct al șefului administrației prezidențiale din Kazahstan, Dauren Abaev, a declarat că lunetiştii au acţionat din partea „teroriştilor” din Almatî transmite Sputnik Kazahstan. Potrivit acestuia, „teroriștii” au încercat de mai multe ori să intre în direct la televiziunea centrală.

Amintim că proteste de amploare au izbucnit acum cinci zile în Kazahstan, în regiunea Mangistau după creşterea bruscă a preţului gazului lichefiat folosit de mulţi pentru a-şi alimenta maşinile. Preţul s-a majorat cu 0,27 dolari per litru, iar revoltele s-au răspândit în întreaga ţară. Într-un final autorităţile au anunţat că vor acorda o reducere a preţului cu 0,11 euro pe litru. În multe oraşe poliţia a intervenit în forţă. Guvernul din Kazakhstan a demisionat, iar preşedintele a decretat stare de urgenţă pentru două săptămâni în regiunile Manghistau şi Almatî.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: