În Moldova va fi permisă arderea anvelopelor uzate
Full Article 1 minutes read

În Moldova va fi permisă arderea anvelopelor uzate

Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv, în data de 8 decembrie, inițiativa legislativă privind modificarea cadrului normativ al protecției mediului pentru prevenirea sau reducerea generării de deșeuri. Proiectul vizează excluderea interzicerii de incinerare a anvelopelor uzate.

„Aceasta reprezintă un pas spre trecerea către o economie circulară, fapt care se înscrie în prevederile Convenției Stockholm privind poluanții organici persistenți la care Republica Moldova este parte, conform cărora anvelopele uzate prezintă un combustibil alternativ care poate fi utilizat pentru coincinerare (de exemplu, în cuptoarele de ciment)”, potrivit autorilor proiectului.

De asemenea, proiectul prevede cerințe de gestionare a deșeurilor periculoase, rezultate din activitatea medicală și stabilește interdicții pentru incinerarea și coincinerarea deșeurilor periculoase, cu excepția cazurilor când există un pericol iminent pentru sănătate și mediu.

Republica Moldova este parte a unui șir de tratate internaționale privind protecția mediului. De asemenea, au fost întreprinse măsuri la nivel național, printre care restricțiile impuse pentru utilizarea și comercializarea pungilor, tacâmurilor, farfuriilor și a altor accesorii de masă fabricate din plastic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: