Cele mai multe anvelope incendiate de Paște – la Edineț: date despre amenzi

Zeci de cazuri de incendiere a anvelopelor au fost înregistrate în sâmbăta Paștelui în mai multe raioane din Republica Moldova, cele mai multe – la Edineț. În trei raioane nu s-a înregistrat niciun caz. Au existat și situații în care inspectorii de mediu au reușit să prevină arderile, identificând din timp grămezile de anvelope pregătite pentru incendiere. Cea mai amplă acțiune de prevenție a avut loc în raionul Florești, unde au fost stopate 24 de tentative. În total, au fost întocmite 11 procese-verbale în valoare de 110 mii de lei. Datele au fost comunicate pe 22 aprilie Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului a raportat că, în sâmbăta Paștelui, cele mai multe cazuri de incendiere a anvelopelor au fost înregistrate la Edineț – 24. La Glodeni și Rîșcani au fost semnalate câte 7 cazuri, la Orhei – 6, la Fălești – 5, iar la Ungheni – 4. În raioanele Rezina, Cimișlia și Florești au fost înregistrate câte 3 cazuri fiecare. Au fost și raioane unde nu s-a înregistrat niciun caz: Cahul, Comrat și Ștefan Vodă.

Potrivit ministerului, pe lângă intervențiile în cazurile de incendiere, inspectorii de mediu au prevenit un număr semnificativ de incendii, identificând din timp grămezile de anvelope pregătite pentru ardere: „Cea mai amplă acțiune de prevenție a avut loc în raionul Florești, unde au fost stopate 24 de tentative de incendiere”. De asemenea, în raioanele Edineț și Șoldănești au fost prevenite câte 6 cazuri, în Hâncești – 5, în Sîngerei – 4, iar în Dondușeni, Rîșcani și Telenești – câte 3 cazuri fiecare. În Glodeni, Călărași, Criuleni, Strășeni și Basarabeasca – câte 2 cazuri în fiecare raion.

„În urma acțiunilor desfășurate de inspectorii de mediu au fost întocmite 11 procese verbale în valoare de 110 mii lei și urmează a fi documentate încă 56 de cazuri”, au comunicat reprezentanții ministerului.

Ministerul Mediului a anunțat că vor fi investigate și „filmulețele postate pe rețelele sociale, în care apar acțiuni de ardere a anvelopelor”. Investigațiile vor avea ca scop identificarea „locațiilor și a persoanelor responsabile de aceste acțiuni, în vederea tragerii acestora la răspundere”.

Totodată, ministerul a subliniat că, „deși aceste practici nocive persistă în unele localități din Republica Moldova, se constată o scădere semnificativă a cazurilor raportate în acest an”.

Ministerul Mediului a avertizat anterior că arderea cauciucurilor este interzisă în Republica Moldova, iar persoanele care recurg la astfel de practici pot fi amendate și trase la răspundere pentru pagubele produse. Astfel, persoanele fizice riscă amenzi de până la 15 000 de lei, iar persoanele juridice – până la 40 000 de lei.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: