Moldox

În Moldova va fi organizat un atelier despre cum se produc materiale video de calitate pentru mediul online

În perioada 22-28 august, la Cahul, va avea loc un atelier unde organizațiile societății civile, activiștii, liderii de opinie pot învăța cum să producă materiale video de calitate pentru mediul online. Atelierul INTERACTION, care se va desfășura 7 zile, este organizat de MOLDOX Lab. 

În aceste zile, participanții vor avea ocazia să parcurgă prin tehnicile storytelling, să învețe să folosească o cameră de filmat, să participe și să asiste la procesul de montaj, iar la finalul atelierului să-și vadă filmul pe marele ecran în prezența publicului din Cahul.

Totodată, participanții vor avea ocazia să primească feedback atât de la profesioniști, cât și de la publicul spectator.

„Dacă te-ai gândit vreodată să folosești filmul documentar ca mod de expresie și instrument de sensibilizare a opiniei publice, să încurajezi gândirea participativă și critică cu privire la problemele urgente din societate, te invităm să te înscrii la atelier”, comunică organizatorii.

Se menționează că termenul limită pentru înscriere este 25 iulie 2021. Atelierul va fi în limba engleză. Număr de participanți așteptat de organizatori: 10-12. Nivelul: intermediar.

Participarea este gratuită.

Mai multe detalii despre atelier și formularul de înscriere pot fi găsite aici. Pentru întrebări, organizatorii solicită să fie contactați la următoarele adrese: [email protected] sau [email protected]

Atelierele MOLDOX Lab sunt organizate în parteneriat cu Institutul Suedez, Institutul Cultural Român la Chișinău, Primăria Cahul, Centrul Național al Cinematografiei din R. Moldova, B2B Documentary Network, Balkan Documentary Center, Thessaloniki International Film Festival, One World Romania, Docudays UA, Institute of Documentary Film Prague, Documentary Association of Europe.

NewsMaker este partenerul media al festivalului Moldox.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: