În premieră, Kremlinul admite să investigheze un video care ar dovedi crimele de război ale armatei ruse
Full Article 2 minutes read

În premieră, Kremlinul admite să investigheze un video care ar dovedi crimele de război ale armatei ruse

Moscova a venit cu o reacție la apariția în mediul online a unui videoclip în care un soldat ucrainean este decapitat de niște persoane care vorbesc și poartă svastica rusă. Purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, a declarat că autoritățile ruse trebuie să verifice mai întâi autenticitate înregistrării video. Dacă imaginele se vor dovedi a fi veridice, a spus reprezentantul Kremlinului, acest fapt „ar putea” deveni un motiv pentru a investiga „unde și de către cine” a fost comisă crima.

Peskov a declarat că videoclipul cu militarul ucrainean care a fost decapitat a devenit primul caz în care Kremlinul a considerat că are motive să verifice potențiale crime de război comise de armata rusă în Ucraina.

„Mai întâi trebuie să verificăm veridicitatea acestor imagini oribile. Și apoi, desigur, aceasta ar putea fi o ocazie de a verifica dacă este adevărat sau nu. S-a întâmplat și dacă da, unde și de către cine”, a spus acesta, informează Agenstvo.

Amintim că, în seara zilei de 11 aprilie, pe internet a fost publicat un video în care un soldat ucrainean este decapitat . La scurt timp după apariția imaginilor, șeful Administrației prezidențiale de la Kiev Andrei Ermak a publicat un mesaj scurt: „Pentru toate va urma un răspuns și se va trage la răspundere”. NM nu publică imaginile video din motive etice.

Ulterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a venit cu reacție. Liderul de la Kiev a declarat că Ucraina nu va ierta criminalii, iar pentru toate ororile va exista tragere la răspundere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: