În premieră, Rusia recunoaște decesul unor soldați ruși în Ucraina. Mai exact, a trei dintre ei
Full Article 2 minutes read

În premieră, Rusia recunoaște decesul unor soldați ruși în Ucraina. Mai exact, a trei dintre ei

Conducerea Republicii Kalmîkia și a regiunii Kursk din Federația Rusă a recunoscut moartea unor soldați ruși, în timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina. Informația a fost publicată pe paginile acestora de pe rețelele de socializare. Este pentru prima oară când oficialii ruși recunosc că au fost înregistrate decese în rândul trupelor trimise la război. De cealaltă parte, Ucraina publică un bilanț de peste 5,3 mii de morți și răniți în rândul armatei ruse, timp de 5 zile.

Liderul Republicii Kalmîkia Batu Hasikov a anunțat pe Instagram că, în timpul „operațiunii speciale din Ucraina” a murit un sergent angajat prin contract. Hasikov a exprimat condoleanțe familiei acestuia și a spus că „el a ales calea de a fi luptător, apărător al păcii și al dreptății”.

Și guvernatorul regiunii Kursk Roman Starovoit, pe pagina sa de pe o rețea socială, a scris că a fost confirmat decesul sergentului angajat prin contract. Anterior, liderul Republicii Daghestan Serghei Melikov a confirmat decesul în Ucraina a unui ofițer.

Astfel, autoritățile ruse au recunoscut în mod oficial trei decese. Ministerul rus al Apărării nu a oferit deocamdată date despre pierderile de vieți omenești înregistrate în timpul războiului din Ucraina.

De cealaltă parte, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat cel puțin 5,3 mii de morți și răniți în rândul armatei ruse. De asemenea, Kievul a confirmat peste 350 de decese în rândul propriilor cetățeni, inclusiv a 16 copii.

NM subliniază că atât datele orferite de Kiev, cât și cele ale Moscovei trebuie verificate minuțios – de obicei, în timpul conflictelor armate, primele bilanțuri ar putea fi eronate.

Mai multe detalii despre tot ce se întâmplă în țara vecină puteți citi în live textul A cincea zi de război în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: