În Republica Moldova a ajuns un lot de 20 de ventilatoare. Cum vor fi distribuite?
Full Article 2 minutes read

În Republica Moldova a ajuns un lot de 20 de ventilatoare. Cum vor fi distribuite?

În Republica Moldova a ajuns primul lot de 20 ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Acestea vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare din țară, care au secție de terapie intensivă, a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

De asemenea, în instituții vor fi distribuite și 400 de infuzomate, 200 de monitoare pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienților și 42 de electrocardiografe, procurate la fel în cadrul proiectului.

„Dispozitivele medicale sunt extrem de necesare la această etapă, pentru consolidarea instituțiilor spitalicești în lupta cu pandemia”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a anunțat că autoritățile sunt în proces de evaluare și identificare a 300 de paturi suplimentare în instituțiile medico-sanitare municipale, pentru a face față numărului de pacienți infectați cu COVID-19.

„Identificăm soluții pentru a suplimenta paturile și la Spitalul Clinic al MSMPS, dar și la Dispensarul Republican de Narcologie. Mulțumesc mult lucrătorilor medicali care luptă pentru viața fiecărui pacient și conducătorilor de instituții pentru buna colaborare și coordonare a tuturor proceselor”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook.

Precizăm că, potrivit celui mei recent bilanț, în Republica Moldova au fost testate pozitiv cu COVID-19 peste 56,5 mii de persoane, iar 1366 au murit. Ministrul Sănătății a anunțat, în cadrul unei emisiuni televizate, că circa 5 % dintre pacienții infectați cu noul coronavirus fac o formă gravă, 13 % – forme de gravitate medie, iar 82% sunt pacienți cu forme ușoare ale infecției sau nu prezintă simptome.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: