„În ultimul moment – s-au răzgândit”. Grosu susține că decizia privind pauza din Parlament a fost coordonată cu opoziția
Full Article 2 minutes read

„În ultimul moment – s-au răzgândit”. Grosu susține că decizia privind pauza din Parlament a fost coordonată cu opoziția

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu susține că formațiunea pe care o reprezintă a solicitat o pauză de trei zile, pentru că așa prevede regulamentul parlamentului. Mai mult, acesta a menționat că propunerea fusese coordonată în prealabil cu deputații Partidului Socialiștilor. Igor Grosu a refuzat să ofere detalii despre conducerea Legislativului sau cea a Guvernului, însă a confirmată că el va rămâne deputat.

Igor Grosu a explicat că ședința din 26 iulie a fost protocolară, iar partea administrativă privind alegerea organelor parlamentului urmează să înceapă joi, la ora 10:00.

„Asta face parte din abordarea pe care am promis-o și am propus-o: să intrăm într-o albie a normalității. Deși regulamentul prevede 10 zile pentru constituirea fracțiunilor, am rugat să ne mobilizăm într-un timp mai scurt, de azi până joi, să discutăm componența nominală a biroului permanent, candidaturile pentru pozițiile de vicepreședinți, la șefia comisiilor, șamd. Cu titlu de informare, ca să știți, noi, de bun-simț, am informat și am consultat această abordare cu membrii opoziției – cu socialiștii și comuniștii. În maniera lor inconfundabilă – la început au zis da, așa vom face. În ultimul moment – s-au răzgândit”, a relatat Grosu.

NM a solicitat un comentariu din partea purtătoarei de cuvânt a PSRM Carmena Sterpu despre afirmația lui Igor Grosu, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns. Anterior, deputatul Vlad Bătrîncea a criticat hotărârea PAS.

Liderul PAS a refuzat să ofere detalii despre persoanele care vor prelua funcțiile-cheie din parlament și guvern. Deputatul a precizat că numele vor fi făcute publice joi, 29 iulie. Acesta a menționat, însă, că el va rămâne în Legislativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: