Încă 14 moldoveni au fost răpuși de coronavirus. Printre victime și un lucrător medical
Full Article 3 minutes read

Încă 14 moldoveni au fost răpuși de coronavirus. Printre victime și un lucrător medical

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 14 decese provocate de COVID-19. Printre victime este și un lucrător medical din țara noastră. Al 79-lea deces în rândul lucrătorilor medicali, provocat de complicațiile coronavirusului.

Este vorba despre Maria Roșcovan, în vârstă de 70 ani,  care activa în calitate asistentă medicală la centrul de îngrijiri paliative Hospice “Carolina de Nord” din raionul Strășeni.

Totodată, anunțăm înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 3544: Femeie de 48 ani, din raionul Strășeni. Internată la SR Strășeni.

Deces 3545: Bărbat de 84 ani, din mun. Chișinău. Internat la Spitalul de Stat. Comorbidități:

Deces 3546: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 3547: Femeie de 88 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sf. Arh. Mihail”. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, AVC repetat.

Deces 3548: Bărbat de 85 ani, din r-nul Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: anemie secundară, insuificiență cardiacă, cardiopatie hipertensivă cronică.

Deces 3549: Femeie de 84 ani, din r-nul Anenii Noi. Internată la SR Anenii Noi. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiopatie hipertensivă.

Deces 3550: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: cancer.

Deces 3551: Bărbat de 68 ani, din r-nul Anenii Noi. Internat la IMU. Comorbidități: obezitate, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare, hipertensiune arterială.

Deces 3552: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, insuficiență renală.

Deces 3553: Femeie de 79 ani, din r-nul Anenii Noi. Internată la SR Anenii Noi. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 3554: Femeie de 58 ani, din r-nul Strășeni. Internată la SR Strășeni. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 3555: Femeie de 62 ani, din r-nul Fălești. Internată la SR Fălești. Comorbidități: cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, pancreatită cronică, pileonefrită cronică.

Deces 3556: Bărbat de 64 ani, din r-nul Edineț. Internată la SR Edineț. Comorbidități: fibrilație atrială evoluție cronică, cardiopatie mixtă.

Deces 3557: MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în neființă a dnei Maria Roșcovan, în vârstă de 70 ani,  care activa cu dedicație și devotament în calitate asistentă medicală la centrul de îngrijiri paliative Hospice “Carolina de Nord” din raionul Strășeni. Anterior, dna Maria Roșcovan a activat ca asistentă medicală la CMF și spitalul din s. Zubrești. Aceasta  a fost internată la data 28 ianuarie, la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Arhanghel Mihail”. Dumnezeu să o odihnească în pace.

Până la ziua de azi, 79 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: