Încă 5 arestări în dosarul privind cardurile bancare. Printre suspecți este șeful unui penitenciar (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Încă 5 arestări în dosarul privind cardurile bancare. Printre suspecți este șeful unui penitenciar (VIDEO)

Încă 5 persoane au fost reținute în dosarul privind sustragerea mijloacelor de pe cardurile bancare. Unul dintre suspecți deține o funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova, anunță poliția pe 26 februarie. Aceștia au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile.

Bănuiții au vârstele cuprinse între 24 și 42 de ani. Unul dintre ei deține o funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova.

Polițiștii de comun cu procurorii au efectuat 13 percheziții autorizate în mun. Chișinău, cât și în Penitenciarul unde activa unul din suspecți. Astfel, în urma pechezițiilor efectuate la domiciliile, locurile de muncă și în automobilele lor, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 1 300 000 lei, totodată fiind ridicate conform procedurii cinci automobile ce aparțin acestora.

Conform legislației, aceștia riscă până la 8 ani de închisoare.

***

Pe 24 februarie, oamenii legii au desfășurat percheziții în Penitenciarul nr. 15 – Cricova și l-au reținut pentru 72 de ore a șefului instituției, Victor Munteanu.

Perchezițiile de o asemenea amploare constituie o premieră pentru Republica Moldova. Aceasta a fost autorizată de magistrați, în legătură cu dosarul penal al unuia din adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor instrumentat de procurorii PCCOCS.

Serghei Demcenco va petrece în arest preventiv 15 zile. Potrivit Procuraturii Generale, Demcenco este bănuit de abuz în serviciu în interesul unei organizații criminale şi riscă până la opt ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: