Încă 70 de paturi pentru persoanele infectate cu COVID-19 în spitalele din capitală
Full Article 2 minutes read

Încă 70 de paturi pentru persoanele infectate cu COVID-19 în spitalele din capitală

Numărul de paturi din cadrul instituțiilor medicale din mun. Chișinău va fi suplimentat prin optimizări pe interior. În acest sens, Spitalul Clinic Sf. Arhanghel Mihail, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalul Clinic al MSMPS vor putea interna suplimentar circa 70 pacienți. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu pe 29 septembrie.

„Numărul persoanelor infectate este în creștere în capitală, iată de ce continuăm consolidarea instituțiilor pentru a face față numărului de internări. La moment, în instituțiile spitalicești pentru copii și cele raionale situația este stabilă, însă vom continua să identificăm soluții pentru consolidarea tuturor instituțiilor”, se arată într-un mesaj publicat de Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.

În prezent, în spitale sunt internați 710 pacienți în stare gravă, (dintre care 36 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1460 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Ministrul Sănătății a îndemnat populația să respecte măsurile de protecție recomandate de specialiști pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

Păstrați distanța fizică de minim 1 m
Evitați locurile publice și aglomerate
Spălați-vă cât mai des pe mâini
Purtați masca de protecție în transportul public, centrele comerciale și în spațiile închise acolo unde nu este posibil de respectat distanța fizică de minim 1m.

De asemenea, autoritățile recomandă să contactați medicul de familie în cazul apariției simptomelor asociate infecției COVID-19 (febră, tuse, rinoree) sau dacă ați fost în contact cu o persoană infectată.

Rămân obligatorii următoarele măsuri de control și combatere a infecției COVID–19:

– Interzicerea aflării în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane;
– Respectarea distanței sociale/fizice de 1 (unu) metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice;
– Interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringent;
– Interzicerea aflării pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement;
– Interzicerea desfășurării activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta cinematografelor.

Amintim că, din 1 octombrie, în mai multe unități administrativ-teritoriale, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți, va intra în vigoare alerta „Cod Roșu” privind starea de urgență în sănătate. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: