Încă doi jurnaliști cunoscuți din Rusia au demisionat de la Pervîi Kanal și NTV
Full Article 2 minutes read

Încă doi jurnaliști cunoscuți din Rusia au demisionat de la Pervîi Kanal și NTV

Încă doi jurnaliști cunoscuți din Rusia au demisionat – Janna Agalakova de la „Pervîi Kanal” și Vadim Glusker – de la NTV Rusia. Informația a fost făcută publică de către jurnalistul Roman Super. Anterior, tot astăzi, și-a anunțat demisia de la NTV Rusia Lilia Ghildeeva, care a lucrat acolo timp de 16 ani.

Prietenii de la Pervîi Kanal îmi spun că, după fapta Marinei Ovsiannikova, acolo este mare agitație. Toți angajații care au venit la serviciu sunt verificați minuțios”, a scris Roman Super.

Vadim Glusker i-a confirmat ex-redactorului-șef al „Eho Moskvî” Alexei Venediktov (post de radio desființat recent, după ce a fost blocat pentru felul cum a reflectat războiul din Ucraina) că s-a concediat din 2 martie. Acesta a lucrat la NTV din 1993, când a fost fondat postul de televiziune, a lucrat de-a lungul timpului pentru alte redacții, însă a revenit la NTV. Ultimul său reportaj a fost dat pe post în data de 26 februarie 2022, în cadrul emisiunii „Televiziunea Centrală” ( «Центральное телевидение»).

Iar Janna Agalakova și-a început cariera de jurnalist în calitate de corespondent al agenției RIA Novosti. În 1999 s-a angajat la postul de televiziune ORT (din 2002 – acesta se numește „Pervîi Kanal”). DIn ianuarie 2013 până în august 2019 a fost corespondent special la New York, iar din 2019 până în martie 2021 – la Paris.

Tot pe 15 martie, Lilia Ghildeeva, care a lucrat timp de 16 ani la NTV Rusia, a anunțat că a plecat din țară, iar de acolo și-a anunțat demisia.

***

Lanțul de demisii a început după ce redactorul „Pervîi Kanal” Marina Ovsiannikova a întrerupt principalul buletin de știri al postului de televiziune strecurându-se în spatele moderatoarei cu o pancartă cu mesajul „Nu războiului, opriți războiul, nu credeți propagandei, aici vă mint”. Imaginile au făcut înconjurul lumii. După acest gest, ea a fost reținută, iar avocații ei s-au plâns că nu reușeau să afle unde a fost dusă.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski i-a mulțumit Marinei Ovsiannikova pentru curaj și a îndemnat toți cetățenii ruși să lupte pentru ca „Rusia să nu se transforme în Coreea de Nord”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: