UPDATE Încă o alertă (falsă) cu bombă: Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, ar fi minată
Full Article 2 minutes read

UPDATE Încă o alertă (falsă) cu bombă: Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, ar fi minată

Un bărbat a anunțat că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, ar fi minată. Serviciilor specializate sunt la fața locului. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al poliției capitalei, Natalia Stati. 

Reprezentanta Poliției menționează că apelul la 112 a fost făcut la ora 14:34. Un bărbat a anunțat că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, de pe strada Ștefan cel Mare este minată.

La fața locului imediat s-au deplasat serviciile specializate, iar zona a fost încercuită.

Atât angajații, cât și cetățenii care la acel moment se aflau în incinta clădirii au fost evacuați. La fel, la fața locului au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea.

UPDATE: În urma verificărilor, obiecte suspecte ori explozibile nu au fost depistate. Ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind măsuri pentru identificarea faptașului.

De menționat că aceasta nu este prima alertă cu bombă de astăzi. Pe 12 iulie, o persoană a anunțat reprezentanții unei bănci de pe strada A. Pușkin că în incinta clădirii ar fi plasate mai multe obiecte explozibile. În urma verificărilor, nu au fost depistate obiecte suspecte ori explozibile.

O altă alertă a fost la Comrat. A parvenit informația că sediile Executivului UTA Găgăuzia, Curții de Apel din Comrat și Universitatea de stat din regiune ar fi fost minate.

Și activitatea Aeroportului din Chișinău a fost perturbată noaptea trecută din cauza unei alerte de minare.

Menționăm că la începutul lunii iulie, în țară s-au produs peste 50 de alerte false cu bombă.

Potrivit legii, persoanele care anunță cu bună știință despre alerte falsă cu bombă riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la 2 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: