Poliția Republicii Moldova

Încă un accident mortal în R. Moldova: o fată de 21 de ani a decedat, un băiat – în stare gravă

O fată de 21 de ani a murit, iar un băiat de 22 de ani se află în stare gravă la spital. Se întâmplă după ce mașina în care se aflau, condusă de tânărul de 22 de ani, s-a inversat în raionul Edineț. Accidentul a avut loc în dimineața zilei de 15 august. 

Poliția Republicii Moldova a anunțat că oamenii legii din Edineț au fost sesizați, cu puțin timp în urmă, despre un accident rutier în apropierea comunei Ruseni.

„O Honda, condusă de un tânăr de 22 de ani și care avea ca pasageră o tânără de 21 de ani, s-a inversat pe traseu. Ambii au fost preluați de ambulanță. În urma traumelor primite fata a decedat, iar tânărul se află în stare gravă la spital”, au precizat oamenii legii.

Se menționează că polițiștii stabilesc toate circumstanțele, inclusiv dacă accidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice a mașinii sau a unei erori de șofat a conducătorului auto.

Pe 14 august, polițiștii au anunțat că numărul mare de accidente din ultima perioadă îi determină să-și intensifice măsurile de control în teritoriu. Șoferii au fost atenționați să-și păstreze calmul în cazul unor verificări. Totodată, conducătorii auto au fost îndemnați să anunțe poliția imediat ce observă abateri din partea altor participanți la trafic. Menționăm, doar pe 13 august au fost înregistrate 96 de accidente rutiere. Detalii AICI.

Amintim, în dimineața zilei de 14 august – în raionul Cimișlia, un bărbat de 27 de ani a murit, iar altul de 39 de ani a fost transportat în stare gravă la spital. Primul, la volanul unui automobil, ar fi ieșit pe contrasens și a tamponat frontal mașina condusă de cel de-al doilea bărbat. Detalii AICI. Iar pe 10 august, în raionul Strășeni, cinci persoane au murit și 6 au suferit răni. S-a întâmplat după ce un automobil a efectuat manevra de depășire peste linia continuă și s-a tamponat frontal cu o altă mașină, ce se deplasa din sens opus. Ambele unități de transport, de model Opel și Mitsubishi, au izbucnit în flăcări. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: