Încă un medic a fost răpus de COVID-19. Șeful Secției Diagnostică Funcțională a spitalului raional din Orhei a decedat
Full Article 2 minutes read

Încă un medic a fost răpus de COVID-19. Șeful Secției Diagnostică Funcțională a spitalului raional din Orhei a decedat

În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese în urma infecției cu COVID-19. Potrivit unui comunicat publicat în dimineața de 22 iunie de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, printre victime este și șeful Secției Diagnostică Funcțională a Spitalului raional Orhei.

Deces 474: Bărbat de 76 ani, din r-nul Drochia, internat la SR Drochia, pe 18 iunie. Comorbidități: obezitate gr. III, angină pectorală de efort.

Deces 475: Medicul Ion Stati, de 57 ani, șeful Secției Diagnostică Funcțională din cadrul IMSP SR Orhei, unde și-a dedicat întreaga activitate profesională.

Este al 24-lea lucrător medical care a decedat în țara noastră, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Ieri, de ziua lucrătorului medical și a farmacistului, au fost înregistrate alte două morți în rândul angajaților din sistemul sănătății.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 14 200 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1161  în Transnistria.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 47 persoane cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 465 stare gravă (dintre care 32 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1094-stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2182 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-557, asistenţi medicali-865, personal auxiliar-620, felceri-114, farmaciști-26.

Alte 123 persoane  au fost tratate și externate. În total, 8019 persoane s-au vindecat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: