Încă un pretendent la șefia statului a renunțat să se înregistreze în cursa electorală
Full Article 2 minutes read

Încă un pretendent la șefia statului a renunțat să se înregistreze în cursa electorală

Aspirantul la funcția de președinte al Republicii Moldova Constantin Oboroc a anunțat că renunță la lupta pentru fotoliul de șef al statului. Într-o conferință de presă care a avut loc pe 30 septembrie, acesta a recunoscut că nu a reușit să adune numărul necesar de semnături pentru a fi înregistrat în cursa electorală.

Constantin Oboroc a precizat că va returna listele de subscripție Comisiei Electorale Centrale.

„A fost o misiune mult prea complicată. Noi am crezut sincer că acei 47 de oameni, care au primit legitimație să colecteze semnăturile, doar jumătate au plecat să colecteze semnături. Noi nu am avut răspuns la unele întrebări: „Dar cât dați?”. Nu m-am așteptat ca oamenii să ia listele pentru 1 500 de semnături și peste două săptămâni să le aducă goale”, a declarat fostul deputat și ex-vicepremier.

Amintim că, pe 29 septembrie, generalul Ion Costaș, un alt aspirant la funcția de președinte a anunțat că nu se va înregistra în calitate de candidat. Acesta a precizat că a colectat mai mult de 17 mii de semnături în susținerea sa, însă nu vrea să participe în cursa electorală, pentru a nu fi părtaș la „niște abateri legale față de cerințele Constituției”. Anterior,

Anterior și Alexandr Kalinin a anunțat că renunță la inițiativă și a explicat că a luat această decizie după ce un membru al grupului său de inițiativă ar fi fost agresat fizic.

Până în prezent, au fost înscriși de CEC doar 5 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon și Violeta Ivanov.

Totodată, CEC a decis să nu îl înregistreze pe Andrian Candu în cursa electorală, pe motiv că nu a întrunit numărul suficient de semnături în susținerea sa. Candu a atacat decizia la Curtea de Apel, care a dat dreptat CEC. Reprezentanții Partidului „Pro Moldova” au anunțat că vor apela la Curtea Supremă de Justiție.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: