„Înfrățirea” se anulează. Primarul Constanței nu mai vrea un acord cu Chișinăul. Ceban: „Singur cânt, singur dansez” 
Full Article 2 minutes read

„Înfrățirea” se anulează. Primarul Constanței nu mai vrea un acord cu Chișinăul. Ceban: „Singur cânt, singur dansez” 

Conducerea Primăriei Constanța anunță anularea evenimentului ce ar fi prevăzut semnarea acordului de înfrățire dintre municipiul Constanța și municipiul Chișinău – „pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment”, spun autoritățile din Constanța, relatează ziuaconstanta.ro. La rândul său, primarul Ion Ceban spune că primarul român Vergil Chițac ar fi luat decizia „sub presiune și frustrări personale”.

Ceremonia se anulează

Reprezentanții Primăriei Constanța menționează că se reanalizează oportunitatea demersului de semnare a documentului.

„Având în vedere atribuirea, în spațiul public, a unei semnificații politice preconizatei semnări a Acordului de Înfrățire dintre municipiul Constanța, România și municipiul Chișinău, Republica Moldova, eveniment care urma a avea loc la Constanța, mâine, 12 aprilie, precum și pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment, decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat”, comunică autoritățile din Constanța.

Totodată, reprezentanții Primăriei își exprimă „sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, precum și speranța că vom putea utiliza, în perioada următoare, alte instrumente de sprijinire, în limita competențelor ce ne revin, a vectorului european al Republicii Moldova și al partenerilor noștri municipali din această țară”.

Reacția primarului Chișinăului

Edilul Ion Ceban, într-un comentariu pe Facebook, a spus că primarul Constanței ar fi luat decizia „sub presiune”.

„Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni „singur cânt, singur dansez” așa și în cazul lui.El a anunțat, el a renunțat. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există, Dle amiral”, a scris Ceban.

Anunțul inițiat al autorităților române privind înfrățirea

Primăria Municipiului Constanța a anunțat luni că va semna acordul de înfrățire dintre municipiul Constanța și municipiul Chișinău, printr-o ceremonie programată astăzi, 12 aprilie 2022, în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, cu prezența primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac și primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

„Semnarea Acordului de Înfrățire va genera oportunități de valorificare a potențialului de relaționare cu orașul-înfrățit Chișinău în multiple domenii, identificate și precizate în Acord, din perspectiva necesității dezvoltării durabile a celor două municipii prin schimb de experiență, know-how, bune practici, precum și prin promovarea de proiecte în domeniile de interes comun”, preciza Primăria.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: