„Înregistrarea a fost făcută de Plahotniuc, e adevărat”. Reniță, despre videoclipul cu „kuliokul” și Dodon
Full Article 2 minutes read

„Înregistrarea a fost făcută de Plahotniuc, e adevărat”. Reniță, despre videoclipul cu „kuliokul” și Dodon

Deputatul Iurie Reniță a confirmat că înregistrările video ale întâlnirii lui Igor Dodon cu Vladimir Plahotniuc, pe care le-a publicat în luna mai a acestui an, au fost realizate de fostul lider al Partidului Democrat. Reniță susține că nu a primit videoclipul de la Plahotniuc, dar „s-a bucurat”.

„Andrian Candu a spus că Plahotniuc a făcut înregistrarea. E adevărat. Dar nu am primit-o de la Plahotniuc. Mă bucur că am avut ocazia să prezint aceste videoclipuri publicului. L-am văzut pe Plahotniuc o singură dată în viață, dar nu am vorbit. Aceasta este o minciună a socialiștilor”, i-a spus Reniță reporterului NM.

Menționăm că Andrian Candu, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la N4, că imaginile în care președintele în exercițiu Igor Dodon este surprins primind o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc, i-ar fi fost puse la dispoziție lui Iurie Reniță chiar de către fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc.

Amintim că pe 18 mai 2020, procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat că Vladimir Plahotniuc a fost principalul beneficiar al furtului miliardului. El a fost acuzat de crearea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

În aceeași zi, deputatul Iurie Reniță a publicat un videoclip al întâlnirii lui Dodon cu Plahotniuc, în timpul căreia Plahotniuc îi predă un pachet lui Dodon. Reniță a menționat că pachetul conține o sumă mare de bani. Dodon însă a declarat mai târziu de mai multe ori că nu știe ce conține pachetul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: