Înregistrările în care ar apărea Pavel Voicu și Corneliu Furculiță vor fi examinate de Procuratura Anticorupție
Full Article 2 minutes read

Înregistrările în care ar apărea Pavel Voicu și Corneliu Furculiță vor fi examinate de Procuratura Anticorupție

Procuratura Anticorupție va examina informațiile apărute în presă, privind pretinsa tentativă de mușamalizare a unui caz în care ar fi implicat nepotul deputatului PSRM Corneliu Furculiță. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Procuraturii Generale (PG). 

Contactați de NM, reprezentanții PG au menționat că nu au primit deocamdată nicio sesizare oficială pe acest caz: „Procuratura Generală a luat act de materialele audio apărute astăzi în presă privind pretinsa tentativă de mușamalizare a unui caz de conducere a mijlocului de transport de către o persoană aflată în stare de ebrietate. Deoarece, până la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare oficială în acest sens și pentru a clarifica situația, Procuratura Generală a dispus Procuraturii Anticorupție organizarea examinarii conform competenței”.

Reacția vine după ce portalul NordNews.md a publicat o investigație din care reiese că cei doi oficiali ar fi mușamalizat un potențial dosar penal pe numele nepotului lui Corneliu Furculiță. Pavel Voicu neagă orice implicare, însă susține că va insista asupra unei anchete care să verifice aceste interceptări telefonice, legalitatea lor și scopul.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp a cerut în cadrul unui briefing de presă Procuraturii Generale să ridice imunitatea deputatului Corneliu Furculiță. De asemenea, parlamentarul solicită demisia ministrului de Interne Pavel Voicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: