Șeful Inspectoratului pentru Situații Excepționale din Rusia a decedat în timpul unor exerciții în zona arctică UPDATE
Full Article 2 minutes read

Șeful Inspectoratului pentru Situații Excepționale din Rusia a decedat în timpul unor exerciții în zona arctică UPDATE

Ministrul rus responsabil de apărare civilă, situații excepționale și lichidarea consecințelor stihiilor, Evghenii Zinicev, a murit în timpul unui exercițiu în teren. Acesta ar fi salvat viața altui om, informează BBC, cu trimitere la un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații Excepționale a Federației Ruse.

În ajun, instituția a anunțat inițierea unor exerciții de cercetare în șapte regiuni din zona arctică. Acestea aveau scopul de a simula operațiuni de lichidare a situațiilor excepționale pe calea aerului și pe uscat.

Inspectoratul pentru Situații Excepționale al Federației Ruse nu a oferit detalii despre circumstanțele în care a decedat oficialul. În ultimul comunicat de presă al instituției se menționează că Zinicev s-a aflat în regiunea Krasnoiarsk, unde au avut loc verificări pe șantierul de construcție a noii unități de pompieri din Norilsk.

Secretarul de presă al Kremlinului Dmitri Peskov a exprimat condoleanțe din numele președintelui Vladimir Putin. Marti, 7 septembrie, Preskov declarat că Putin se află, în vacanță, în Siberia, împreună cu ministrul Apărării al Rusiei Serghei Șoigu.

Zinicev a condus Inspectoratul pentru Situații Excepționale al Federației Ruse din 2018. Acesta avea 55 de ani. Este primul caz de deces, în Rusia, al unui ministru în funcție al guvernului federal.

UPDATE (14:25) Agenția Interfax scrie că Zinicev ar fi decedat încercând să îl salveze pe regizorul Alexandr Melnic, care intenționa să realizeze un film. 

Între anii 1985 și 1994, regizorul rus a lucrat în redacția „Moldova sovietică” ( „Советская Молдавия”) și „Chișinăul de seară” („Вечерний Кишинёв”).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: