Judecătoria Chișinău, cu sediul Rîșcani, a respins cererea depusă de Viorel Morari, prin care a contestat ordinul procurorului general, Alexandru Stoianoglo, de delegare a sa într-o funcție la Procuratura Generală, dar și decizia de a verifica activitatea Procuraturii Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru NM de către Viorel Morari, astăzi, 10 decembrie.
Asta înseamnă că, potrivit legii, Viorel Morari este obligat să se conformeze deciziei procurorului general și să lucreze timp de o lună la Procuratura Generală. Totodată, ședințele de judecată privind contestația lui Morari vor continua.
Încheierea este executorie din momentul emiterii, însă poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile de la notificare.
„Nu am primit încă documentul original, dar da, confirm decizia instanței. Urmează să studiez documentul și să decid ce acțiuni vor urma. Nu știu dacă o voi contesta, ținând cont de termenul de examinare, s-ar putea să nu aibă rost”, a precizat Viorel Morari.
Acesta a mai spus că se va conforma deciziei luate de procurorul general.
Amintim că ieri, 9 decembrie, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a dispus delegarea într-o altă funcție a șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Astfel, pe termen de o lună, Morari ar urma să lucreze la Procuratura Generală.
De asemenea, șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Dorin Compan, va reveni în funcția pe care a ocupat-o anterior, de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție. În locul său a fost numit Ion Caracuian, care a deținut funcția de procuror-șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale
În comunicatul publicat de Procuratura Generală se mai arată că activitatea celor două instituții (Procuratura Anticorupție și PCCOCS) este supusă unui „control complex”.