Un nou șef interimar la PCCOCS. Despre cine este vorba
Full Article 2 minutes read

Un nou șef interimar la PCCOCS. Despre cine este vorba

Ion Caracuian – procuror-șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale va asigura interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al instituției, Emil Gaitur, astăzi, 10 decembrie. 

„Numirea domnului Caracuian în această funcție are loc ca urmare a sistării executării Ordinului PG din 2 septembrie 2019 cu privire la dispunerea exercitării interimatului de procuror-șef la PCCOCS de către domnul Dorin Compan. Unul din motivele acestei numiri ține de experiența domnului Caracuian în combaterea torturii, în calitate de procuror-șef, componentă determinantă a competențelor PCCOCS”, a precizat Emil Gaitur.

Amintim că ieri, 9 decembrie, Procuratura Generală a anunțat, printr-un comunicat de presă, că procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Ulterior, reprezentantul instituției, Emil Gaitur, a confirmat faptul că procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție – Viorel Morari, pe termen de o lună va fi delegat la Procuratura Generală, iar procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) – Dorin Compan i se va sista delegarea, revenind în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție.

Precizăm că Viorel Morari a contestat decizia în instanța de judecată. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: