Interpretul Pasha Parfeni a donat plasmă pentru pacienții infectați cu Covid-19
Full Article 2 minutes read

Interpretul Pasha Parfeni a donat plasmă pentru pacienții infectați cu Covid-19

Interpretul Pasha Parfeni a donat plasmă pentru pacienții infectați cu Covid-19 care se află în stare critică. Acesta a publicat o fotografie pe pagina sa de Facebook și a amintit că un donator de plasmă poate salva 3 vieți.

„Medicii se rup în 4 pentru a salva cât mai multe vieți. M-am bucurat și eu să fiu cumva de folos, pentru că am anticorpi după ce am trecut printr-o formă foarte ușoară de Covid-19. Am mers azi să donez plasmă, să împart anticorpii mei cu acei pacienți, care au mare nevoie de ei acum”, a scris cântărețul pe Facebook și a îndemnat toți moldovenii care au învins noul coronavirus să îi urmeze exemplul.

Pasha Parfeni a amintit că o persoană care a învins COVID-19 și beneficiază de anticorpi poate dona plasmă sangvină o dată la 7 zile.

***

Donarea de plasmă convalescentă se va efectua după două săptămâni de la externare, de către persoanele de gen masculin care au fost tratate de Covid-19, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care nu au boli cronice: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor.

Persoanele pot dona plasmă atât la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, care dispune de subdiviziuni în Bălți, Cahul și Chișinău, dar și în alte centre de donare. Pentru a putea dona, persoanele vor prezenta copia extrasului eliberat de medicul de familie sau instituția spitalicească, care să confirme că au finalizat cu succes tratamentul împotriva Covid-19.

Pentru detalii privind donarea plasmei sanguine, apelați la numerele de telefoane: 022109050 (Chișinău), 023171393 (Bălți) și 029981305 (Cahul).

Am donat plasmă pentru pacienții infectați cu Covid-19 care se află în stare critică. Un donator de plasmă poate salva…

Publicată de Pasha Parfeni pe Joi, 10 decembrie 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: