DOC „Întoarcerea acasă nu trebuie să coste”. Sandu a transmis Parlamentului un proiect de lege care vizează cetățenii din diaspora 
Full Article 1 minutes read

DOC „Întoarcerea acasă nu trebuie să coste”. Sandu a transmis Parlamentului un proiect de lege care vizează cetățenii din diaspora 

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că a transmis Parlamentului proiectul de lege ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale cetățenilor din diaspora care decid să revină cu traiul în Moldova. 

„Întoarcerea acasă trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste”, notează Sandu, pe Facebook.

Președinta menționează că proiectul propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto.

„Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni. Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative”, comunică șefa statului.

Sandu mai declară că în Moldova a fost pornit un proces complex de transformare a țării „iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: