„Întregul regim Sandu este așa: toți cu pașapoarte străine”. Zaharova, nemulțumită de cetățenia americană a Veronicăi Dragalin
Full Article 2 minutes read

„Întregul regim Sandu este așa: toți cu pașapoarte străine”. Zaharova, nemulțumită de cetățenia americană a Veronicăi Dragalin

Purtoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a ajuns să comenteze nu doar declarațiile președintelui și premierului Republicii Moldova, ci și pe cele ale procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție. Zaharova i-a dedicat o postare Veronicăi Dragalin pentru faptul că aceasta deține cetățenia SUA. Anterior, diplomata rusă a remarcat și cetățenia română deținută de președinta Maia Sandu.

Șefa Procuraturii Anticorupție din Moldova, Veronica Dragalin: „Dacă lucrurile în Moldova „nu se termină bine”, pot pleca oricând în SUA”. Întregul regim Sandu este așa: toți cu pașapoarte străine și cu planuri de plecare după ce țara va da complet în clocot”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.

Amintim că Veronica Dragalin a dat de înțeles că dacă mandatul său de șefă a Procuraturii Anticorupție (PA) nu se va finaliza „cu bine”, nu va rămâne să lucreze în sistemul de justiție din Moldova și va pleca peste hotare. Șefa PA a menționat că în eventualitatea acestui scenariu, cel mai probabil, va pleca în SUA, întrucât deține cetățenia acestui stat și are o carieră acolo. Precizările au fost făcute pe 21 august, în cadrul unei emisiuni televizate.

***

Veronica Dragalin este originară din Republica Moldova. Aceasta este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID și a Moldovan-American Convention, și a fost stabilită cu familia de mai multă vreme în SUA. În Statele Unite, Dragalin a activat în calitate de procuror-adjunct în districtul central al Californiei. În 2019, aceasta a fost câștigătoarea Premiului „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF), iar în anul 2020, a obținut Premiul Directorului FBI.

În vara anului trecut, Veronica Dragalin s-a întors în Republica Moldova pentru a prelua conducerea Procuraturii Anticorupție, pentru un mandat de 5 ani. A intrat oficial în funcție de la 1 august 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: