(VIDEO) Zaharova, nemulțumită de declarațiile lui Sandu: ”Asta cine i-a lăsat pe cetățenii Moldovei în frig și întuneric? Rusia?”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Zaharova, nemulțumită de declarațiile lui Sandu: ”Asta cine i-a lăsat pe cetățenii Moldovei în frig și întuneric? Rusia?”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat declarațiile șefei statului Maia Sandu, după ce  Moldova s-a confruntat cu noi întreruperi masive de energie electrică, ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean. 

Maria Zaharova susține că Moscova a ajutat mereu cetățenii Republicii Moldova, chiar și în pofida greutăților cu care s-a confruntat țara lor.

„Soluția este standartă, Rusia este acuzată de toate problemele. Potrivit președintei Republicii Moldovei, care este și cetățeancă a României, Rusia i-a lăsat pe moldoveni în frig și întuneric. Asta cine i-a lăsat pe cetățenii Moldovei în frig și întuneric? Rusia, care atâția ani a ajutat, a aprovizionat și a livrat tot ce este posibil și a primit moldovenii la lucru? Da cei asta un loc de lucru? E un ajutor material pentru familiile care au rămas acasă, e o investiție în economia Moldovei pe to parcursul celor 30 de ani. Cetățeanca României Sandu nu cunoaște asta? Ce în general a făcut ea pentru poporul său? Și nu e o întrebare retorică, e una destul de practică”, a declarat Zaharova.

Amintim că pe 23 noiembrie, Șefa statului Maia Sandu a spus că „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric” după ce infrastructura civilă și energetică a Ucrainei a fost supusă unui nou bombardament.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: