Iohannis, mesaj către moldoveni, de la Summitul EPC: „Nu sunteți singuri. Suntem aici pentru Moldova”
Full Article 2 minutes read

Iohannis, mesaj către moldoveni, de la Summitul EPC: „Nu sunteți singuri. Suntem aici pentru Moldova”

Republica Moldova și oamenii săi nu sunt singuri în fața crizelor cu care se confruntă. România și liderii UE, reuniți astăzi la Chișinău, sunt aici pentru Republica Moldova – dă asigurări președintele României, Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni a chemat țările UE să își consolideze eforturile pentru a sprijini țara noastră, dar și Ucraina, aflată în război.

„Permiteți-mi să mă adresez tuturor cetățenilor din Moldova: Nu sunteți singuri. UE și ceilalți parteneri sunt aici pentru Republica Moldova. Consolidarea Republicii Moldova înseamnă și consolidarea rezilienței strategice a UE. Trebuie să facem în așa fel încât sprijinul nostru să devina mai vizibil pentru cetățenii Moldovei. Ei trebuie să vadă îmbunătățiri concrete în viața lor de zi cu zi. Este esențial pentru o poveste de succes în Republica Moldova”, a declarat președintele Klaus Iohannis în debutul Summitului Comunității Politice Europene, care are loc în aceste momente la Bulboaca.

Liderul de la Cotroceni a exprimat, totodată, solidaritatea și sprijinul Românei și a țărilor membre ale UE pentru Ucraina, aflată în război de mai bine de un an, după ce Rusia a invadat-o militar în primăvara anului 2022. Iohannis a reiterat, inclusiv, sprijinul pentru Moldova, care, potrivit lui, se confruntă cu două mari provocări – reformele pe calea aderării la UE și contracararea amenințărilor hibride.

„Este datoria noastră, a comunității statelor europene democratice, să răspundem acestui apel istoric și să-i sprijinim pe cei mai vulnerabili decât noi. Aceste țări au ales pași pe cale democrației pentru a-și păstra suveranitatea și integritatea teritorială, iar noi trebuie să le sprijinim”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Amintim că Moldova găzduiește pe 1 iunie 50 de lideri europeni, între ei președinți, prim-miniștri și conducători ai Uniunii Europene. Summitul Comunității Politice Europene se desfășoară la Castelul Mici, localitatea Bulboaca din raionul Anenii Noi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: