Iohannis propune includerea fortificării capacităţilor de apărare a Moldovei pe agenda Summitului NATO de la Vilnius
Full Article 1 minutes read

Iohannis propune includerea fortificării capacităţilor de apărare a Moldovei pe agenda Summitului NATO de la Vilnius

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa pe 27 iunie, la o reuniune în format restrâns, dedicată pregătirii Summitului NATO de la Vilnius. În cadrul vizitei sale la Haga, liderul de la București va propune includerea fortificării capacităţilor de apărare şi rezilienţei Republicii Moldova pe agenda summitului.

Scopul reuniunii de la Haga este coordonarea statelor aliate participante cu privire la modalitățile de abordare și realizare a obiectivelor prioritare de pe agenda Summitului NATO de la Vilnius, din perioada 11-12 iulie 2023.

În cadrul acestei întrevederi, Klaus Iohannis va aborda mai multe subiecte de actualitate, printre care relevanța dezvoltării asistenței Aliate pentru consolidarea capacităților de apărare și rezilienței Republicii Moldova.

Totodată, Președintele României va sublinia necesitatea unor decizii clare la Summit privind progresul concret al Ucrainei pe calea aderării la NATO, inclusiv în conformitate cu Declarația Comună semnată împreună cu Președintele Volodîmîr Zelenski privind integrarea euroatlantică a Ucrainei, la 1 iunie 2023, în marja Summitului Comunității Politice Europene din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: