Ion Ceban a publicat un mesaj pentru „cei deranjați și care critică” Pomul Vieții de pe pietonală
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban a publicat un mesaj pentru „cei deranjați și care critică” Pomul Vieții de pe pietonală

Edilul Ion Ceban a venit cu un mesaj către „cei deranjați și care critică proiectele realizate în Chișinău”. Declarația primarului este însoțită de o imagine cu „Pomul Vieții” de pe pietonala Eugen Doga, criticată de unii internauți. Potrivit edilului, „acest loc va atrage mulți vizitatori în capitala Republicii Moldova”. Totodată, el a menționat că autoritățile se bucură că pot atrage „atâta atenție prin promovarea brandului de țară”.

„Pentru cei deranjați și care critică proiectele realizate în Chișinău, vin cu precizări. Ne bucurăm să putem atrage atâta atenție prin promovarea brandului de țară – Pomul Vieții, chiar în inima Capitalei”, a scris Ceban, pe Facebook.

Potrivit edilului, „acest loc va atrage mulți vizitatori în capitala Republicii Moldova”.

„Acest simbol este al neamului și este pentru oraș și toți oamenii. Unește alte două simboluri, Pietonala Eugen Doga și clapele pianului cu covorul tradițional în pavaj de pe aleea din bd. Grigore Vieru”, a adăugat Ceban.

Crearea Pomului Vieții, a adăugat primarul, este parte a proiectului de modernizare a pietonalei Eugen Doga pe care Primăria Chișinău îl realizează împreună cu Agenția de Cooperare Turcească TIKA.

În ajun, autoritățile capitalei au publicat pe rețelele de socializare o imagine cu „brandul Republicii Moldova – Pomul Vieții”, aplicat în pavaj pe aleea din bulevardul Grigore Vieru. „Pomul Vieții” unește pietonala Eugen Doga, pe care au fost imitate clapele unui pian, cu un covor tradițional. Lucrarea a fost criticată de unii pe online, de alții – apreciată. „Asta e bine”, a reacționat fondatorul companiei „Simpals” Dmitri Voloșin. Iar jurnalista Nata Albot a menționat că „pentru un tablou complet aici lipsește un cocostârc cu poamă în plisc, un tricolor și niște trandafir de la Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: