„Chirtoacă continuă să conducă pe ascuns orașul”. Reacții și meme-uri la „Pomul Vieții” de pe pietonala Eugen Doga
Full Article 3 minutes read

„Chirtoacă continuă să conducă pe ascuns orașul”. Reacții și meme-uri la „Pomul Vieții” de pe pietonala Eugen Doga

Autoritățile capitalei au publicat pe rețelele de socializare o imagine cu „brandul Republicii Moldova – Pomul Vieții”, aplicat în pavaj pe aleea din bulevardul Grigore Vieru. „Pomul Vieții” unește pietonala Eugen Doga, pe care au fost imitate clapele unui pian, cu un covor tradițional. Lucrarea a fost criticată de unii pe online, de alții – apreciată.

Imaginea a fost făcută publică de edilul Ion Ceban și de reprezentanții Primăriei Chișinău. Se menționează că lucrările nu au fost finalizate și că sunt „pe ultima sută de metri”.

Brandul Republicii Moldova – Pomul Vieții, în centrul Capitalei! Elementul ce reprezintă țara noastră, unește Pietonala Eugen Doga și clapele pianului cu covorul tradițional în pavaj de pe aleea din bd. Grigore Vieru. Lucrările sunt pe ultima sută de metri. Chișinăul nostru iubit!”, a scris primarul, pe Facebook.

Asta e bine”, a reacționat fondatorul companiei „Simpals” Dmitri Voloșin.

Jurnalista Nata Albot a menționat că „pentru un tablou complet aici lipsește un cocostârc cu poamă în plisc, un tricolor și niște trandafir de la Moldova”.

Nu doar medicii, dar și primarii trebuie să depună jurământul de a nu dăuna”, a adăugat Albot.

Valeriu Pașa, expertul comunității WatchDog.md, a spus că „Dorin Chirtoacă continuă să conducă pe ascuns orașul”.

Eu vă spun serios – orașul ăsta e condus în continuare de Dorin Chirtoacă! Altă explicație al acestui doamneferește care ar putea fi? Nu cred că este posibil să fie doi primari la rând atât de atașați față de kitch și urât! Eu cred că Ceban se ocupă de partid, de PR pe facebook, se ceartă cu guvernul, iar în timpul ăsta Dorin Chirtoacă continuă să conducă pe ascuns orașul. Ați crezut că „pianul” din plitkă cu „imprimeuri” de guri de canalizare sunt vârful kitchului? Lasă că vă vine „pomu viețîi” în capăt. De ce nu ar arăta unica zonă pietonală din oraș ca o prispă de la sărai? Așa cu țoale peticite de diferite culori și uzoare puse unul lângă altul”, a scris pe online Pașa.

 

Stilno, modno, molodeojno!”, a fost o altă reacție de pe online. „Baroc țigănesc: așteptare vs realitate”, a spus un alt internaut.

 

Lierul Partidului Național Moldovenesc Dragoș Galbur a numit lucrarea „soleancă”.

Trebuia fotografiat din deal la vale, să se vadă și monumentul eroilor comsomoliști”, a adăugat el.

Chișinăul, campion (provincial) la kitsch”, a reacționat fostul premierul Ion Sturza la lucrarea din centrul capitalei.

Știut lucru, despre gusturi nu se discută. Dar nici chiar așa! Acest „graffiti” marca Iv Ceban e cam prea mult. De tot. Mai întâi, clapele unui pian imaginar printre gurile de canalizare pe strada care poartă numele marelui compozitor Doga. Acum, ceva floricele de pe câmpiile pe care le bat cei de la primărie. Gurile rele spun că urmează portretul lui Ivan. Și nu turbinca…”, se arată în declarația lui Sturza.

El a mai spus că „această „nereținere” de culori sub picioarele chișinăuienilor seamănă mai mult cu un bâlci provincial și nu cu un oraș modern pe care ni-l dorim”.

Cât nu-i terminat proiectul, mai înaintez niște sugestii”, a menționat scriitoarea Ionela Hadârcă, pe online.

 

UPDATE: Edilul Ion Ceban a venit cu un mesaj către „cei deranjați și care critică proiectele realizate în Chișinău”. Declarația primarului a fost însoțită de o imagine cu „Pomul Vieții” de pe pietonala Eugen Doga, criticată de unii internauți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: