Ion Chicu va fi premier interimar până pe 31 decembrie
Full Article 1 minutes read

Ion Chicu va fi premier interimar până pe 31 decembrie

Ion Chicu va asigura interimatul funcției de prim-ministru până pe 31 decembrie. Anunțul a fost făcut în urma unei întrevederi cu președinta țării, Maia Sandu.

„Pînă la 31 decembrie 2020 interimatul funcției de prim-ministru va fi asigurat de mine. Tot pînă la 31 decembrie 2020 interimatul funcției de Ministru al Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Ministru al Finanțelor și Ministru al Economiei și Infrastructurii, va fi asigurat de miniștrii actuali, respectiv Doamna Viorica Dumbrăveanu, Domnul Serghei Pușcuța și Domnul Anatol Usatîi. Ceilalți colegi miniștri vor continua activitatea mai departe”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Ion Chicu a mai menționat că, în cadrul discuției, i-a oferit șefei statului informațiile principale referitoare la cele mai importante aspecte ale funcționării statului, inclusiv situația bugetar-fiscală, pandemia, securitatea statului, aspecte privind reintegrarea țării, relațiile cu partenerii de dezvoltare, etc.

Amintim că Ion Chicu și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru pe 23 decembrie, în ultima zi de mandat a președintelui Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: