Irina Vlah și Oleg Vasnețov s-au înțeles să întărească cooperarea ruso-moldovenească
Full Article 1 minutes read

Irina Vlah și Oleg Vasnețov s-au înțeles să întărească cooperarea ruso-moldovenească

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a avut o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei Irina Vlah. Potrivit unei declarații a Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, cei doi au vorbit inclusiv despre menținerea „unui dialog constructiv pentru a consolida cooperarea ruso-moldovenească”. 

„Interlocutorii au discutat despre starea lucrurilor în Autonomie, precum și despre perspectivele cooperării bilaterale în sfera socio-economică, culturală și umanitară”, comunică reprezentanții Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

O atenție deosebită a fost acordată agendei regionale, precizează Ambasada.

La fel, părțile și-au exprimat intenția „de a menține un dialog constructiv pentru a consolida cooperarea ruso-moldovenească”.

***

Amintim că săptămâna trecută, Oleg Vasnețov a avut o întrevedere și cu liderul regiunii separatiste transnistrene Vadim Krasnoselski. La discuție a fost prezent și Vitalii Ignatiev, conducătorul instituției de la Tiraspol responsabile de „relații externe”.

Potrivit reprezentanților de la Tiraspol s-a pus în discuție poziția regiunii transnistrene în contextul situației din regiune, dar și subiectul crizei energetice. La fel, cei trei au vorbit despre declarațiile președintelui rus că Rusia „furnizează gaz de fapt gratuit regiunii transnistrene timp de mai mulți ani”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: