Israel a aplicat lovituri asupra Fâșiei Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete
Full Article 2 minutes read

Israel a aplicat lovituri asupra Fâșiei Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete

Armata israeliană a atacat în seara zilei de 2 mai, Fâșia Gaza, o poziție islamistă din teritoriul palestinian. Acțiunea vine ca o ripostă după o serie de atacuri cu rachete produse pe fondul amplificării tensiunilor după moartea unui lider islamist palestinian într-o închisoare din Israel.

Operaţiunea a început seara târziu, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene, care nu au oferit alte detalii. În Gaza s-au auzit mai multe explozii, potrivit informaţiilor furnizate de presă.

Site-ul de ştiri Ynet a raportat că Egiptul încearcă să medieze între Israel şi partidele din Fâşia Gaza pentru a opri cea mai recentă erupţie a violenţei. Cel puţin trei persoane au fost rănite în Israel de rachete, una dintre ele grav, potrivit medicilor.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Galant a declarat că ,,oricine încearcă să facă rău cetăţenilor Israelului va regreta”. Armata şi poliţia le-au cerut locuitorilor să rămână aproape de adăposturi.

Atacurile au avut loc după moartea unui membru de rang înalt al mişcării militante Jihadul Islamic Palestinian într-o închisoare israeliană, după aproape trei luni de grevă a foamei.

Khader Adnan, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit marţi inconştient în celula sa, potrivit unui purtător de cuvânt al închisorii. În timpul încercărilor de resuscitare a fost dus la spital, unde a fost declarat decesul. Khader Adnan provenea din oraşul Jenin, în nordul Cisiordaniei, şi era în greva foamei din 5 februarie. Adnan a fost închis sub acuzaţia de apartenenţă la o organizaţie teroristă şi sprijin pentru teroare şi incitare, potrivit purtătorului de cuvânt, care a adăugat că aceasta a fost cea de-a zecea perioadă de detenţie a militantului în Israel.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: