Israel: Cel puțin 44 de persoane au decedat într-o busculată de proporții, în timpul unui pelerinaj
Full Article 1 minutes read

Israel: Cel puțin 44 de persoane au decedat într-o busculată de proporții, în timpul unui pelerinaj

Cel puţin 44 de persoane au decedat într-o busculadă de proporţii, în timpul unui pelerinaj la care participau mii de evrei în nordul Israelului, informează Agerpres cu referire la DPA și AFP.

Inițial, echipele de salvare au menţionat despre prăbușirea unei părți a arenei. Ulterior, au comunicat că pelerinii s-au călcat în picioare.

Zeci de mii de persoane au participat în noaptea de joi spre vineri la acest pelerinaj anual, care este cel mai mare eveniment public din Israel de la începutul pandemiei de COVID-19.

Pelerinajul are loc cu ocazia sărbătorii Lag Baomer și se desfăşoară la Meron, în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai, un talmudist din secolul al II-lea, căruia i se atribuie scrierea Zoharului, opera centrală a misticismului evreiesc.

Autorităţile au permis participarea a 10 000 de persoane în incinta mormântului. Potrivit organizatorilor însă, peste 650 de autobuze au fost închiriate în toată ţara, ceea ce înseamnă cel puţin 30 000 de persoane au participat la eveniment. Pe de altă parte, presa locală a raportat 100 000 de participanţi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: