Israelul publică o conversație dintre doi teroriști Hamas despre atacul din Gaza, soldat cu 800 de morți. Stenograma discuției
Full Article 2 minutes read

Israelul publică o conversație dintre doi teroriști Hamas despre atacul din Gaza, soldat cu 800 de morți. Stenograma discuției

Autoritățile israeliene au interceptat discuția dintre doi militanți ai grupării teroriste palestiniene Hamas despre atacul cu rachetă asupra spitalului Al-Ma’amadani din Fâșia Gaza, care s-a soldat cu moartea a cel puțin 800 de oameni. Ministerul Afacerilor Externe de la Tel Aviv au publicat pe X (fostul Twitter) stenograma discuție, din care reiese faptul că racheta care a lovit spitalul a fost lansată din Fâșia Gaza de o altă grupare teroristă, numită Jihadul Islamic Palestinian.

Stenograma discuției:

„Militant 1: Îți spun că este pentru prima dată când vedem o astfel de rachetă căzând și de aceea spunem că aparține Jihadului Islamic Palestinian.

Militant 2: Ce?

Militant 1: Ei spun că aparține Jihadului Islamic Palestinian.

Militant 2: E de a noastră?

Militant 1: Așa se pare!

Militant  2:  Cine spune asta?

Militant 1: Ei spun că șrapnelul de la rachetă este un șrapnel local și nu un șrapnel israelian.

Militant 2: Ce spui?

(Tăcere)

Militant 2: Dar Dumnezeu să binecuvânteze, nu putea găsi un alt loc unde să explodeze?

Militant 1: Nu mai contează, da, au lansat-o din cimitirul din spatele spitalului.

Militant 2: What?

Militant 1: Au lansat-o dinspre cimitirul din spatele, a tras greșit și a căzut peste ei.

Militant 2: E un cimitir în spate?

Militant 1: Da, Al-Ma’amadani se află exact în complexul locativ.

(Tăcere)

Militant 2: Unde este amplasată atunci când intri în complex?

Militant 1: Mai întâi intri în complex și nu mergi spre oraș, iar acesta se află pe partea dreaptă a spitalului Al-Ma’amadani.

Militant 2: Da, îl știu”.

***

Amintim că oficiali palestinieni au acuzat marți seara, 17 octombrie, Israelul de bombardarea spitalului Al-Ma’amadani din Fâșia Gaza, soldat cu circa 800 de morți. Detalii AICI. Premierul Israelului Benjamin Netanyahu a negat la rândul său că racheta ar fi fost lansată de armata Israelului: „Să știe lumea întreagă: teroriștii barbari din Gaza sunt cei care au atacat spitalul din Gaza şi nu armata israeliană”, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit unui comunicat al biroului său. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: