msmps.gov.md

Istorii ale oamenilor care au pierdut pe cineva drag din cauza COVID-19. A fost lansat un proiect de sensibilizare a opiniei publice (VIDEO)

Ministerul Sănătății își propune să sensibilizeze societatea cu privire la riscurile pe care le comportă Covid-19 pentru sănătatea și viața oamenilor. În acest sens, în spațiul public vor fi publicate câteva istorii ale oamenilor care au pierdut pe cineva drag din cauza infecției.

Primul erou al proiectului este Otilia-Andreea, care și-a pierdut bunelul în urma complicațiilor provocate de virus.

„Ambii bunei au fost internați în spital. Bunica a plecat la terapie intensivă, iar în ceea ce privește starea bunelului, medicii ne-au spus că șansele de a-l salva erau minime, din cauza vârstei înaintate și pentru că, anterior, a suferit de ictus. Atunci când treci printr-o experiență dureroasă legată de COVID-19, ești gata să îți faci sute de vaccinuri, doar ca să nu sufere și alții așa cum ai suferit și tu”, spune Otilia-Andreea.

În context, Ministerul Sănătății face încă un apel și îndeamnă oamenii să se vaccineze, menționând că majoritatea pacienților în stare gravă, precum și cei care au decedat de COVID-19 nu erau vaccinați.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: