Italia anunță noi condiții de intrare pe teritoriul țării
Full Article 2 minutes read

Italia anunță noi condiții de intrare pe teritoriul țării

Italia a extins starea de urgență până la finalul lunii martie și a anunțat, în data de 14 decembrie, noi condiții de intrare pe teritoriul țării, ca urmare a preocupărilor legate de noua variantă Omicron. În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ.

Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie, au anunţat oficialii guvernamentali. Starea de urgență a fost impusă în ianuarie anul trecut și urma să expire la finalul lunii decembrie, relatează Digi24.ro.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ.

În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări din afara UE.

Cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate în data de 14 decembrie curent şi 120 de decese. Totodată, Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: