Italia: Din ianuarie, doza booster va fi administrată la patru luni după schema completă de vaccinare anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Italia: Din ianuarie, doza booster va fi administrată la patru luni după schema completă de vaccinare anti-Covid

Italia va începe din 10 ianuarie să administreze doza booster (supra-rapel) de vaccin anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din două doze (sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson), faţă de termenul de şase luni din present. Această decizie a fost luată pentru a atenua răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează agenţia EFE, citată Agerpres.ro.

De asemenea, începând din februarie certificatul verde cu două doze de vaccin – obligatoriu în Italia pentru numeroase activităţi – va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

Situaţia epidemiologică se agravează în Italia şi mai ales presiunea asupra spitalelor în urma creşterii numărului pacienţilor COVID-19. Această ţară trece printr-un nou val de infectări, în ultima raportare pentru 24 de ore fiind anunţate 24.883 de noi cazuri de COVID-19.

Comisia Europeană a decis marţi limitarea la nouă luni a valabilităţii certificatului verde pentru călătoriile intra-europene după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă alcătuită din două doze (sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson), pentru a încuraja astfel vaccinarea cu doza a treia (doza booster sau de „supra-rapel”).

Această reglementare privind certificatul verde se va aplica numai pentru călătoriile între statele UE, deciziile privind folosirea acestui certificat în alte scopuri pe plan intern (accesul în restaurante, la concerte sau la alte evenimente) revenind fiecărui stat membru. Totuşi, Comisia Europeană recomandă statelor membre să aplice în general această regulă de nouă luni a valabilităţii certificatului verde fără doza booster.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: