Italia: Mai multe persoane au decedat după ce o clădire cu 4 etaje s-a prăbușit. Pompierii caută oameni blocați sub ruine
Full Article 2 minutes read

Italia: Mai multe persoane au decedat după ce o clădire cu 4 etaje s-a prăbușit. Pompierii caută oameni blocați sub ruine

O scurgere de gaz a provocat o explozie care a dus la prăbușirea unei clădiri cu 4 etaje și la avarierea altora, în comuna Ravanusa, Sicilia. Patru oameni au murit în Sicilia. Două persoane au fost scoase în viață din ruine, dar pompierii caută încă cinci persoane, despre care cred că sunt blocate sub dărâmături. Printre dispăruți sunt o femeie gravidă și soțul ei, transmite digi24.

Potrivit presei italiene, gazul s-a acumulat sub clădire și s-a aprins de o scânteie provocată de pornirea liftului. Autoritățile au spus că a fost un incident cu totul ieșit din comun. Pe lângă clădirea distrusă, explozia a avariat sever alte cinci construcții din apropiere.

„Gazul s-a acumulat fie în subteran, fie într-un mediu închis. Explozia ar fi putut fi declanșată și de activarea ascensorului. O explozie ca aceasta este cu siguranță un eveniment excepțional. Una dintre cauzele spargerii conductei ar putea fi vremea nefavorabilă sau o alunecare de teren”, a declarat comandantul brigăzii de pompieri din Agrigento, Giuseppe Merendino.

O femeie în vârstă de 80 de ani a fost transportată la spital cu fracturi grave, și, potrivit primelor constatări, cumnata sa, pe care salvatorii au reușit să o localizeze cu ajutorul telefonului mobil, a fost transportată la Agrigento. Ceilalți membri ai familiei sunt încă dispăruți, inclusiv o tânără asistentă medicală care urma să nască și soțul ei, scrie Mediafax.

Încă se fac săpături pentru a găsi celelalte persoane dispărute. Zona exploziei arată ca o scenă de război: moloz, sticle sparte și miros înțepător de ars.

La fața locului sunt echipe ale pompierilor din Agrigento, Palermo și Catania, ale Crucii Roșii, ale Protecției Civile, ale poliției și ale carabinierilor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: