Iulia Navalnîi cere occidentului să nu recunoască alegerile din Rusia: „Putin este un tiran, un criminal de război și un ucigaș”
Full Article 2 minutes read

Iulia Navalnîi cere occidentului să nu recunoască alegerile din Rusia: „Putin este un tiran, un criminal de război și un ucigaș”

Văduva opozantului Alexei Navalnîi, care a murit luna trecută într-o colonie rusă din Siberia în care își ispășea pedeapsa, Iulia Navalnîi, le cere țărilor occidentale să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia, care vor avea loc în câteva zile, și să nu-l recunoască pe Vladimir Putin, care candidează pentru al cincilea mandat, în calitate de președinte legitim al Rusiei, scrie Radio Svoboda.

„Lumea trebuie să recunoască în sfârșit că Putin nu este cine și-ar dori să pară. El este un uzurpator, un tiran, un criminal de război și un ucigaș”, este mesajul scris de Navalnîi într-o rubrică publicată miercuri în The Washington Post.

Anterior, Navalnaia și echipa opozantului l-a acuzat pe Putin de uciderea lui Alexei Navalnîi. În special, ei au susținut că Navalnîi a fost ucis în colonie pentru a eliberarea acestuia din închisoare, într-un schimb de prizonieri.

Precizăm că alegerile prezidențiale din Rusia vor începe pe 17 martie, curent. Vladimir Putin, care a lansat invazia armată a Ucrainei în februarie 2022, și-a anunțat participarea la acestea. Potrivit legii, Putin este eligibil să candideze pentru încă două mandate de șase ani, după ce actualul mandat va expira în acest an, ceea ce i-ar putea permite să rămână la putere până în 2036.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: