Iulian Munteanu, membrul CSM aflat în mijlocul unui scandal de corupție, și-a depus cererea de demisie
Full Article 2 minutes read

Iulian Munteanu, membrul CSM aflat în mijlocul unui scandal de corupție, și-a depus cererea de demisie

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Iulian Muntean, care se află în centrul unui scandal, după ce a ieșit la iveală faptul că este vizat într-un dosar penal pentru corupție, și-a depus cererea de demisie. Cererea de eliberare din funcție a fost depusă pe 26 septembrie, la Secretariatul Parlamentului. Informația a fost confirmată pentru NM de către Augustina Bădica, consultant principal în cadrul Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului

Amintim că, pe  20 septembrie, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Iulian Muntean, membru actual al CSM, este implicat într-o investigație penală, conform articolului 324 din Codul Penal. Informația a fost confirmată pentru NM de Procuratura Anticorupție. La câteva ore distanță, în aceeași zi, informația a fost confirmată și de Iulian Muntean. Magistratul nu a negat faptul că în anul 2018 a fost pornită o cauză penală, în cadrul căreia i-a fost atribuit statutul procesual de învinuit.

Cazul proaspătului magistrat de la CSM, care a fost înaintat în funcție de Parlament, susținut de PAS și care a primit undă verde din partea Comisiei de pre-Vetting, deși avea dosar penal pe rol, a stârnit un val de reacții în societate. Detalii – AICI 

De menționat în acest context că demisia lui Muntean a fost cerută, pe 22 septembrie, de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și de Consiliul Superior al Magistraturii. Anterior, într-o reacție, Iulian Muntean a spus că dosarul penal i-ar fi fost „fabricat” de regimul Plahotniuc pentru a-l intimida. Mai mult, membrul CSM a declarat că nu intenționează să demisioneze din funcție. Pe 22 septembrie, Muntean a declarat că „se gândește” să își depună mandatul la secretariatul Parlamentului și a răspuns la mai multe întrebări ale jurnaliștilor și societății civile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: