Iurie Reniță va face un demers către Parchetul European, după ce PA a respins plângerea privind neînceperea urmăririi penale în cazul pungii oferite lui Dodon
Full Article 2 minutes read

Iurie Reniță va face un demers către Parchetul European, după ce PA a respins plângerea privind neînceperea urmăririi penale în cazul pungii oferite lui Dodon

Procuratura Anticorupție a respins plângerea deputatului Iurie Reniță privind contestarea ordonanței de refuz în începere urmăririi penale pe baza imaginilor video în care fostul lider al PDM îi oferă o pungă neagră șefului statului. Despre acest lucru a anunțat Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

x

„Faptele și informațiile prezentate nu par să conțină date noi, suficiente și concludente pentru anularea deciziei din 19.06.2020, iar eventuala efectuare a acțiunilor de urmărire penală nu garantează o schimbare radicală a situației stabilite deja”, se anunță în răspunsul adjunctului interimar al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție.

Aceeași sursă notează că pentru a începe o urmărire penală „necesită a fi prezent un aspect important – bănuiala rezonabilă”.

În acest context, Reniță a anunțat că va face un demers către Parchetul European.

„După ce Procuratura Anticorupție a respins cererea mea doar pentru a-l proteja pe Dodon și pe prietenii lui, mă văd obligat să fac un demers oficial către Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, cu solicitarea examinării integrale a dosarului de corupție și de trădare de patrie, avându-i în calitate de protagoniști pe Dodon, Plahotniuc și Iaralov”, a spus Reniță.

Amintim că, pe 24 iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Procuratura e la cheremul lui DodonEste incredibilă celeritatea (rapiditatea) cu care Procuratura Generală și cea…

Posted by Iurie Reniță on Wednesday, 29 July 2020

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: