Ivan Statnîi, care a fost exclus din „Gărda Tânără” a PSRM după ce a fost învinuit de trafic de droguri, a fost plasat în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Ivan Statnîi, care a fost exclus din „Gărda Tânără” a PSRM după ce a fost învinuit de trafic de droguri, a fost plasat în arest la domiciliu

Ivan Statnîi, unul dintre ex-liderii organizației de tineret a Partidului Socialiștilor (PSRM), a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Acesta fusese reținut de oamenii legii, fiind vizat într-un dosar privind comercializare de droguri. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au precizat că vor contesta decizia judecătorilor.

„Procurorii PCCOCS vor contesta la Curtea de Apel Chișinău încheierile judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care trei persoane învinuite de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare (prin aplicația Telegram), au fost eliberate din arest preventiv și plasate în arest la domiciliu”, a precizat pentru NM purtătorul de cuvânt al PCCOCS Emil Gaitur.

Amintim că suspecții în acest dosar, inclusiv liderul grupării, au fost reținuți la sfârșitul lui august. Aceștia riscă de la 7 la 15 de ani de închisoare.

Pe 7 septembrie, organizația de tineret a Partidului Socialiștilor (PSRM) a confirmat că unul dintre liderii acesteia, Ivan Statnîi, a fost reținut, fiind vizat într-un dosar privind comercializare de droguri. Într-un comunicat de presă, reprezentanți „Gărzii Tinere” au anunțat că au suspendat calitatea lui Ivan Statnîi de membru al organizației pe durata anchetei. De asemenea, tinerii socialiștii au menționat că pledează împotriva traficului și consumului de droguri.

Amintim că Ivan Statnîii, care era liderul organizației Botanica al „Gărzii Tinere”, ar fi fost implicat și în bătaia filmată de liderul AUR Moldova Vlad BIlețchi, în timpul campaniei electorale pentru parlamentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: