Japonia va oferi Moldovei un grant în mărime de $355 mii. Cum vor fi cheltuiți banii?
Full Article 2 minutes read

Japonia va oferi Moldovei un grant în mărime de $355 mii. Cum vor fi cheltuiți banii?

Directorul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Andrei Testemițanu și ambasadorul Japoniei Katayama Yoshihiro au semnat un acord prin care instituția medicală va beneficia de un grant în mărime de 355 mii de dolari. Banii vor fi utilizați pentru modernizarea echipamentului medical, se arată într-un comunicat de presă publicat de Ministerul Sănătății.

Grantul în valoare de 355 mii de dolari SUA va fi utilizat pentru procurarea echipamentului medical – Gama Camera de tip SPECT, care va fortifica capacitățile instituției medicale de investigare a pacienților infectați cu COVID-19 și a afecțiunilor post-COVID-19.

Acordul a fost semnat de către Ambasadorul Japoniei în Moldova, Excelența Sa, Katayama Yoshihiro și directorul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Andrei Testemițanu. La eveniment a participat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care a mulțumit pentru suportul continuu acordat de Japonia pentru dotarea cu echipamente medicale și îmbunătățirea serviciilor de sănătate, în mai multe instituții medicale din țară. Printre acestea se numără Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. De atunci, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6 milioane de dolari SUA pentru 72 de proiecte de dezvoltare care urmăresc îmbunătățirea bunăstării societății și securității umane.

Din acestea, 45 proiecte în sumă de 3.9 mln USD au fost orientate pentru fortificarea capacităților instituțiilor medicale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: