Judecătorul Aureliu Postică, liber să revină în magistratură: dosarul în care era cercetat pentru îmbogățire ilicită a fost clasat
Full Article 2 minutes read

Judecătorul Aureliu Postică, liber să revină în magistratură: dosarul în care era cercetat pentru îmbogățire ilicită a fost clasat

Magistratul Aureliu Postică de la Judecătoria Chişinău, învinuit de procurori de îmbogăţire ilicită, a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul i-a fost clasat, scrie anticoruptie.md. Judecătorul, suspendat pentru perioada desfăşurării urmăririi penale, este în drept să revină în sistem. 

Ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală şi anulare a dosarului a fost semnată de procurorul pe caz, Ina Frunze-Bargan, care a constatat, la 6 luni de la intentarea dosarului penal, că lipsesc elementele constitutice al infracţiunii de îmbogăţire ilicită.

Pentru sursa citată, Postică a declarat că va depune o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) privind anularea suspendării şi revenirea în funcţie, cu achitarea salariului pentru lunile de absenţă forţată la serviciu. Totodată, urmează să decidă dacă va solicita prejudicii morale.

Pe 9 septembrie 2022, CSM a dat curs solicitării procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, de a porni urmărirea penală pentru îmbogăţire ilicită, efectuarea percheziţiei şi suspendarea din funcţie a lui Postică. La şedinţa din 22 septembrie, CSM a dat curs şi iniţiativei de a porni urmărirea penală pentru fals în declaraţiile de avere.

Anterior, după suspendarea din funcţie, Aureliu Postică a declarat pentru anticoruptie.md că dosarul este fabricat la comanda şefului interimar al CSM Dorel Musteaţă, care s-ar fi răzbunat pentru criticile aduse anterior.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: